Effektivitet
Publisert: 05.17.23

Hvordan Bli Bedre Raskere

Når vi ønsker å forbedre en ferdighet, enten det er svømming, lesing eller noe helt annet, kan det være utfordrende å vite hvordan man skal tilnærme seg treningen. Skal vi fokusere på isolerte øvelser, eller bør vi kaste oss ut i den faktiske oppgaven? Svaret ligger ofte et sted midt i mellom.

Hvordan Bli Bedre Raskere
Inotech logo Skrevet av: Thomas B. Westerheim

Øvelser, eller drills, er designet for å hjelpe oss med å mestre spesifikke aspekter av en ferdighet. For eksempel, i svømming kan vi øve på forskjellige svømmeteknikker separat for å forbedre formen. I lesing kan vi arbeide med vokabularbygging, forståelseøvelser, og teknikker for raskere lesing. For nybegynnere, og selv for de som ønsker å bygge videre på eksisterende ferdigheter, kan drills være utrolig nyttige.

Det er veldig vanlig i svømming foreksempel å isolere bevegelser og øve på disse spesifikt, noe som viser seg å være nyttig i mange andre fasetter i livet.

Men det er også viktig å engasjere seg i den faktiske oppgaven, for eksempel å svømme lange distanser eller lese lengre tekster. Denne typen praksis gir oss en følelse av kontekst som drills ofte ikke kan gi. Dessuten gir den oss muligheten til å integrere de forskjellige komponentene i ferdigheten, noe som er kritisk for mestring.

Her er noen ting å vurdere når vi balanserer øvelser og full praksis:

  1. Nivået ditt: Hvis du er en nybegynner, kan drills være utrolig nyttige for å bryte ned oppgaven i håndterbare deler.
  2. Oppvarming: Drills kan fungere som en oppvarming, og forbereder både sinn og kropp for den faktiske oppgaven.
  3. Vedlikehold og Forbedring: Selv eksperter kan dra nytte av drills. De kan hjelpe med å vedlikeholde og forfine ferdigheter.
  4. Adressere svakheter: Drills kan være veldig effektive hvis du prøver å forbedre en spesifikk del av ferdigheten du er mindre komfortabel med.
  5. Kontekst: Den faktiske oppgaven gir deg kontekst som drills ofte ikke kan.
  6. Integrering: Den faktiske oppgaven lar deg integrere de forskjellige komponentene i ferdigheten.
  7. Utholdenhet og Stamina: Den faktiske oppgaven bidrar ofte mer til å bygge utholdenhet og stamina.
  8. Nytelse: Den faktiske oppgaven er ofte mer gledelig og oppfyllende enn drills.

Konklusjon

En balansert tilnærming er vanligvis best. Drills kan hjelpe deg med å fokusere på og forbedre spesifikke deler av en ferdighet, mens den faktiske oppgaven hjelper deg med å sette alt sammen og bruke ferdigheten i en realistisk kontekst. Proporsjonen av tid brukt på drills versus den faktiske oppgaven kan variere avhengig av ditt nåværende ferdighetsnivå og spesifikke mål.

Varmilo WA88M Anmeldelse | Tastatur Anmeldelse

6 Nyttige Hurtigtaster i Windows | Grunnleggende PC Kunnskaper

4 Innstillinger Alle Kan Få Bruk For | Grunnleggende PC Kunnskaper